Ruben Bemelmans (ATP-113) is momenteel out met een blessure aan de adductoren, al is het niet helemaal duidelijk wat er nu precies aan de hand is. “Zowel hier als in Melbourne denken de dokters dat het om een verrekking gaat, maar zeker zijn ze niet”, vertelt Bemelmans aan Tennisplaza.

“Vandaag ondervond ik opnieuw wat last tijdens het tennissen”, vertelt een bezorgde Bemelmans. “Echt pijn heb ik niet, maar het voelt stijf en vervelend aan. Het is begonnen toen er eind vorig jaar plots iets in mijn been schoot op training. Als het niet betert, moet ik een MRI-scan laten nemen, maar ik hoop dat dat niet nodig zal zijn.”

Wanneer Bemel zijn comeback op de Tour maakt, is dan nog even koffiedik kijken. “Ik mik op Montpellier (Frankrijk, ATP 250) dat op 4 februari van start gaat, maar ik ben niet zeker of ik dat haal.”

Davis Cup

Door de blessure mist de Belg ook het Davis Cup-duel tegen Brazilië, een verplaatsing die hij met veel plezier had gemaakt. “Fit was ik zeker meegegaan, alleen is de ondergrond (gravel, nvdr.) niet ideaal voor mijn blessure en komt de ontmoeting te vroeg.”

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.