Ruben Bemelmans (ATP-171) plaatste zich voor de hoofdtabel van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) en krijgt in de eerste ronde Stan Wawrinka (ATP-19) tegenover zich. Op Tennisplaza blikt hij vooruit.

Bemelmans wist zich al voor de zesde keer te kwalificeren voor de hoofdtabel, een record waar de Limburger erg trots op is. “Ik stond gelijk met vier andere spelers die zich tot vorig jaar ook vijf keer hadden gekwalificeerd, nu heb ik echter het record te pakken”, vertelt hij aan Tennisplaza.

“Hoewel het de zesde keer is, ben ik nog altijd even blij als of was het m’n eerste hoofdtabel. Zeker dit jaar doet de kwalificatie deugd omdat ik een paar lastige momenten heb gekend in m’n eerste twee rondes: ik stond 0-3 en 0-40 achter in de derde set in de eerste ronde en in m’n tweede wedstrijd kreeg ik zelfs twee matchballen tegen.”

Stanimal next

In de eerste ronde op de hoofdtabel wacht Bemelmans meteen een loodzware opdracht: drievoudig grandslamwinnaar Wawrinka. “Ik bekijk dit alles vooral als een grote opkikker. Ik ben het seizoen gestart met een blessure en miste daarna wat vertrouwen, nu kan ik mezelf eindelijk nog eens tonen in een grote wedstrijd. En oké, het is tegen Wawrinka, maar ik geloof zeker in mijn kansen.”

Stan Wawrinka - © Tani

Stan Wawrinka – © Tani

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.