Home » European Open » Bemelmans: “Ik heb echt alles gegeven, maar vandaag was Tsonga te goed”

Bemelmans: “Ik heb echt alles gegeven, maar vandaag was Tsonga te goed”

Bemelmans: “Ik heb echt alles gegeven, maar vandaag was Tsonga te goed”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na zijn verloren halve finale tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17), was Ruben Bemelmans (ATP-98) toch vooral tevreden over zijn week in Antwerpen. De European Open heeft hem veel vertrouwen gegeven en hij kijkt dan ook al uit naar de rest van het seizoen.

Natuurlijk vond Bemelmans het jammer dat zijn avontuur voor eigen publiek stopt, maar hij onthoudt vooral het positieve: “Ik heb echt nergens spijt van tijdens deze match. Ik heb van begin tot het einde alles gegeven. Ik heb misschien iets minder goed geserveerd dan gisteren en eergisteren, maar ik ben altijd tot het uiterste gegaan.”

Bemelmans was eerlijk in zijn analyse van de match: “Tsonga serveerde enorm sterk en dat maakte het heel moeilijk voor mij. Ik het begin van de match heb ik wat kansen gekregen, bijvoorbeeld bij 2-2, maar die heb ik dan niet kunnen grijpen. Ik was in het begin ook wat gestresseerd, waardoor Tsonga meteen op 0-2 kon komen, maar dat heb ik snel van me kunnen afschudden. Daarna denk ik dat ik de betere speler was, maar Tsonga groeide in de partij. Na die kansen in de eerste helft van de eerste set heb ik ook nooit meer andere kansen gekregen. Tsonga was gewoon te solide en was vandaag te goed voor mij.

Na zijn eerste halve finale uit zijn carrière is Bemelmans vooral tevreden over zijn prestaties op de European Open: “Het was echt een super week. Ik heb waarschijnlijk een van de beste weken uit mijn carrière achter de rug. Ik kwam ook uit een moeilijke periode, wat dit allemaal nog beter maakt. Ik heb een constant niveau kunnen spelen, ook mooi tennis laten zien en vooral agressief gespeeld. Dit geeft me veel vertrouwen om de volgende weken verder te gaan op dit elan.”

Door zijn halve finale verzamelt Bemelmans ook heel wat punten, wat zijn doel – om rechtstreeks geplaatst te zijn voor de hoofdtabel van de Australian Open – dichterbij brengt. “Ik had nog wel wat punten nodig om me te verzekeren voor de hoofdtabel, maar dit maakt het allemaal wat makkelijker. Door mijn halve finale hier kan ik nu ook rechtstreeks naar de hoofdtabel van het ATP-toernooi van Basel in Zwitserland (ATP 500; $ 1 837 425). Daarna speel ik nog het toernooi van Eckental (Challenger; € 43 000). Dat zijn twee toernooien waar ik me goed voel en ik hoop daar goede prestaties neer te zetten. Daarna staat een trainingsweek met de Davis Cup-ploeg op het programma om de finale voor te bereiden. Ik heb wel met Johan (Van Herck, red.) afgesproken dat ik dan eventueel nog een Challenger in Italië ga spelen mocht ik nog wat punten nodig hebben om zeker te zijn van de hoofdtabel in Australië, maar hopelijk is dat niet nodig.”

Bemelmans kijkt alvast uit naar die Davis Cup-finale: “Normaal beginnen we de week vooraf voor te bereiden door samen te trainen. En dan gaan we er alles aan doen om te winnen. Het gaat sowieso speciaal zijn. Ik heb ook nog nooit in een voetbalstadion gespeeld. Als ik daar kom, dan is het om voetbal te kijken, niet om zelf te spelen. Maar met 30 000 supporters rondom je spelen, dat gaat sowieso onvergetelijk zijn. Ook als Tsonga voor Frankrijk speelt maken we zeker nog kans. Hij is niet onklopbaar. Eigenlijk is niemand ooit onklopbaar. Ik heb vandaag zelfs ook wat kansjes gehad, dus ik ben er van overtuigd dat we ook hem kunnen verslaan in de Davis Cup.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws