Home » Ethias Trophy » Bemelmans strijdt voor dubbeltitel in Bergen

Bemelmans strijdt voor dubbeltitel in Bergen

Bemelmans strijdt voor dubbeltitel in Bergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP D-203) heeft zich geplaatst voor de dubbelfinale op de Ethias Trophy in Bergen (€ 106 500). Samen met Philipp Petzschner (ATP D-54) versloeg hij in twee sets Frantisek Cermak (ATP D-79) en Andreas Siljestrom (ATP D-95).

Bemelmans en zijn Duitse partner Petzschner kregen door een forfait een vrijgeleide naar de halve finale in Bergen. Daarin stonden ze tegenover het Tsjechisch-Zweedse duo Cermak en Siljestrom.

Bemelmans en Petzschner waren meteen goed op elkaar ingespeeld. Ze sloegen drie aces, gingen door de opslag van Cermak en Siljestrom en pakten zo de eerste set met 6-4. In de tweede set waren de twee duo’s meer aan elkaar gewaagd. Ze forceerden allebei een break en een tiebreak moest de set beslissen. Daarin waren Bemelmans en Petzschner het sterkste met 7-4. Bemelmans kan zondag zijn eerste dubbeltitel van 2015 pakken. De tegenstanders in de finale zijn nog niet bekend. Het wordt een duel tegen de Britse broers Ken en Neal Skupski (ATP D-109 en 114) of tegen het Australisch-Slowaakse duo Rameez Junaid (ATP D-68) en Igor Zelenay (ATP D-106).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws