Home » Grand Slam » US Open » Bemelmans verliest slijtageslag op US Open: “Zo leeg heb ik me nog nooit gevoeld”

Bemelmans verliest slijtageslag op US Open: “Zo leeg heb ik me nog nooit gevoeld”

Bemelmans verliest slijtageslag op US Open: “Zo leeg heb ik me nog nooit gevoeld”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-128) is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op de US Open. Onze landgenoot, die opgevist werd als ‘lucky loser’, verloor in vijf sets van de Spanjaard Jaume Munar (ATP-85).

Bemelmans moest het voor het eerst opnemen tegen de negen jaar jongere Munar. In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, de set ging met 7-5 naar onze landgenoot. In de tweede set werd Bemelmans gebroken in het vijfde spelletje, hij kon niet meer terugbreaken en verloor de set met 3-6. De derde set werd beslist in de tiebreak, die ging met 6-7 (3) naar Munar.

Na de derde set mochten beide spelers even pauzeren voor de hitte, het was 36 graden in de schaduw en erg vochtig in New York. Bemelmans putte moed uit de onderbreking en greep de vierde set met 6-2. In de vijfde set werd de hitte onze landgenoot fataal, hij verloor de set met 1-6. De partij duurde bijna vier uur.

“Het ging gewoon niet meer”

Bemelmans was na afloop helemaal leeg: “Ik heb na de wedstrijd een half uur in de kleedkamer gezeten zonder te bewegen, het ging gewoon niet meer. Na de derde set kon ik even afkoelen in een koelere ruimte en dat gaf me energie in de vierde set, maar daarna was ik compleet leeg. Zo heb ik me nog nooit gevoeld. Misschien moest het toernooi wat redelijker zijn bij deze omstandigheden, dit was er misschien wel over”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws