Home » Grand Slam » US Open » Bemelmans verrassend naar derde ronde US Open

Bemelmans verrassend naar derde ronde US Open

Bemelmans verrassend naar derde ronde US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-107) heeft zich verrassend geplaatst voor de derde ronde van de US Open. zijn tegenstanders, de Amerikaan Jack Sock (ATP-28) moest noodgedwongen opgeven in de vierde set.

Een week geleden had Bemelmans nog nooit een wedstrijd gespeeld op de hoofdtabel van de US Open, en op donderdag staat hij plots in de derde ronde van diezelfde Grand Slam. Zo snel kan het soms gaan in tennis.

Bemelmans startte tegen achtentwintigste reekshoofd Sock nochtans als underdog, maar werd na een knappe prestatie in de eerste ronde toch niet helemaal kansloos geschat. En dat was hij ook niet.

De eerste set werd ongewoon spannend. De verschillen tussen de spelers waren miniem en elk puntje telde. Uiteindelijk was het Sock die het aan zijn ranking verplicht was om afstand te nemen, en dat deed hij dan ook: 6-4. In de tweede set kwam Sock al snel op voorsprong en leek hij naar makkelijke winst te stomen, maar dat was buiten Bemel gerekend. Hij kwam terug van 2-5, maar dat was uiteindelijk net iets te laat: opnieuw 4-6.

In de derde set ging het steeds beter voor Bemelmans, terwijl Sock zijn niveau begon te zakken. Bemelmans profiteerde optimaal en pakte de set met 6-3. Sock begon hoe langer hoe meer last te krijgen van de warmte en liet de dokter dan maar oprukken in de hoop dat hij hem zou kunnen oplappen. Even leek dat nog te werken maar bij 1-1 ging Bemelmans door de opslag van Sock.

Sock was nog slechts een schim van wie hij aan het begin van de partij was en na de break sloeg het onafwendbare noodlot toe. De hitte nam het lichaam van Sock over, die in het midden van het veld neerzakte (bekijk hieronder de licht shockerende beelden). Dokters kwamen nog aangelopen, maar al snel bleek dat Sock niet meer opgelapt zou kunnen worden voor de wedstrijd. Zelfs handjes schudden ging fysiek niet meer. Bemelmans, die er een beetje aangeslagen en onwennig bij stond, gaat zo voor het eerst in zijn carrière door naar de derde ronde van een Grand Slam.

Daardoor mag hij zich gaan verheugen op een match tegen vijfde reekshoofd Stanislas Wavrinka (ATP-5) én een enorme sprong op de wereldranglijst van minstens 22 plaatsen waardoor hij op de nieuwe rankings rond plaats 85 zal uitkomen.

[alert type=”info” title=”Uitslag US Open – Tweede Ronde”]

R1: Ruben Bemelmans def. [28] Jack Sock (USA) 4-6 4-6 6-3 2-1 – opgave[/alert]

Opgelet, onderstaande beelden kunnen shockerend zijn.

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws