Home » WTA » Benoît met stunt naar kwartfinale in Grado, Zimmermann sneuvelt

Benoît met stunt naar kwartfinale in Grado, Zimmermann sneuvelt

Marie Benoît (WTA-366) heeft voor een verrassing gezorgd op het ITF-toernooi van Grado (Italië, $ 25 000). Voor Kimberley Zimmermann (WTA-321) eindigt het toernooi in de tweede ronde.

Benoît stond in de tweede ronde tegenover Elena Rybakina (WTA-195) het nummer zes van de plaatsingslijst. De Belgische verloor de eerste manche en haalde een erg fel bestreden tweede set binnen. Ook in de beslissende manche vlogen de kansen heen en weer maar Benoît haalde uiteindelijk de bovenhand. Na meer dan drie uur wedstrijd stond de 3-6, 7-5 en 6-4 overwinning voor de Belgische vast. In de kwartfinale komt ze uit tegen de thuisspeelster Martina Di Guiseppe (WTA-269).

De tweede ronde is het eindstation voor Zimmermann. Zij botste onder een loodzware zon op een sterke Jaqueline Adina Cristian (WTA-211). Zowel in de eerste als in de tweede set kwam de Belgische op een break voorsprong te staan. De Roemeense ging echter telkens erop en erover. Na 1 uur en 40 minuten moest Zimmermann inpakken met 3-6 en 4-6.