Home » Davis Cup » Berdych zet punt achter Davis Cup

Berdych zet punt achter Davis Cup

Berdych zet punt achter Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tomas Berdych (ATP-17) heeft aangekondigd een punt te zetten achter zijn carrière als Davis Cup-speler. Dat liet hij zelf weten via sociale media. 

Twee Davis Cup-titels en één keer finalist. Berdych kan terugblikken op een succesvolle Davis Cup-carrière. De 32-jarige Tsjech speelde ruim dertien jaar voor zijn land in de bekende landencompetitie. Berdych maakte zijn debuut bij de Tsjechische ploeg in 2003 en heeft in die periode 50 wedstrijden gewonnen. In 2012 en 2013 was hij een van de sterkhouders van zijn ploeg die Tsjechië twee keer op rij naar de titel hielp.

“Een van de mooiste hoofdstukken uit het tennis is afgesloten”, aldus Berdych op Twitter.

“Ik ben oprecht gelukkig dat ik deel uitmaakte van het Tsjechische team dat de Davis Cup twee keer kon winnen. Ik startte in 2003 bij de Tsjechische ploeg en speelde 29 Davis Cup-ontmoetingen maar nu, op mijn 32e, heb ik het punt bereikt dat het onmogelijk is voor mij om op het hoogste niveau te spelen zonder voldoende rust.”

“Ik moet aan mijn fysieke mogelijkheden denken en proberen energie te sparen voor de rest van mijn carrière. Davis Cup was altijd een onvergetelijke ervaring voor mij, maar het kostte heel wat inzet en energie. Dat is de reden waarom ik gekozen heb om geen Davis Cup meer te spelen.”

Berdych speelde voor het laatst in de Davis Cup in 2016 en won toen twee van de drie wedstrijden op weg naar winst tegen Duitsland.

 

koen

koen

Meer nieuws