Tennisplaza

Bergs blijft winnen in Israël

Zizou Bergs - © Philippe Buissin (Imagellan)

Zizou Bergs (ITF-46) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi van Haifa (Grade 2) in Israël. Samen met de Fin Emil Ruusuvuori (ITF-80) staat hij ook in de halve finale van het dubbelspel.

Als topreekshoofd hoefde Bergs pas in de tweede ronde in actie te komen, waarin hij de Canadees Taha Baadi (ITF-428) met 7-5 en 6-4 naar huis stuurde. In de achtste finale won Bergs makkelijk met 6-0 en 6-1 van Lukas Krainer (ITF-548) uit Oostenrijk. In de kwartfinale wacht een duel met de Nederlander Ryan Nijboer (ITF-185), die als achtste geplaatst is.

In het dubbelspel is de Belgisch-Finse tandem Bergs-Ruusuvuori als tweede geplaatst. Ze wonnen makkelijk hun wedstrijd in de tweede ronde en waren in de kwartfinale met 6-3 en 6-2 te sterk voor het Servische duo Boris Butulija (ITF-362) en Konstantin Kirovski (ITF-190).

De andere Belgen in Haifa zijn inmiddels uitgeschakeld, Tibo Colson (ITF-323) ging onderuit in de tweede ronde, Frederic Jacobs (ITF-519) verloor van het tweede reekshoofd in de derde ronde.