Tennisplaza

Bergs eervol onderuit in het enkel, stoot door in het dubbel in Hammamet

Zizou Bergs - © Philippe Buissin (Imagellan)

Op het F17 futurestoernooi van Hammamet (Tunesië, $ 15 000) is Zizou Bergs (ATP-1859) er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken in het enkelspel. Bergs (NG) stoot wel door in het dubbelspel, net als Victor Poncelet (ATP D-1662). 

De 17-jarige Bergs wist zich te plaatsen voor de hoofdtabel door de kwalificaties en moest het in de eerste ronde opnemen tegen de hoger gerangschikte Johan Nikles (ATP-636). In een felbevochten partij die bijna twee uur duurde, moest de Belg het onderspit delven. De setstanden waren 4-6 en 4-6.

In het dubbelspel wist Bergs zich aan de zijde van de Nederlander Kevin Griekspoor (ATP D-953) wel te plaatsen voor de kwartfinale. Ze versloegen relatief eenvoudig Giuliano Benedetti (NG) en Matteo De Vincentis (NG) met 6-2 en 6-2.

Ook Poncelet stoot door naar de kwartfinale. Samen met Benjamin Bonzi (ATP D-320) vormt de Belg het vierde reekshoofd. Ze versloegen Thomas Brechemier (ATP D-1323) en Yannick Thivant (ATP D-1014) met 6-4 en 7-5. In de kwartfinale kan Poncelet revanche nemen tegen  Bergs voor zijn verloren kwalificiatiewedstrijd eerder deze week.