Tennisplaza

Bergs en Goffin brengen België op 2-0-voorsprong tegen Zuid-Korea

Zizou Bergs - © Scott Barbour (Tennis Australia)

Zizou Bergs (ATP-115) en David Goffin (ATP-41) hebben het Belgische team met twee zeges aan de leiding gebracht tegen Zuid-Korea in de Davis Cup.

Bergs begon als outsider aan zijn match tegen top 100-speler Soonwoo Kwon (ATP-61). De Limburger moest meteen achtervolgen en verloor de eerste set met 6-1. Bergs knokte zich echter terug en won de derde set met 6-4.

In de beslissende derde set moest een tiebreak de beslissing brengen. Bergs haalde het nipt met 8-6 in de tiebreak en bracht België zo op een 1-0-voorsprong.

(lees verder onder de tweets)

Vervolgens was het de beurt aan de Belgische nummer één Goffin. Hij startte als favoriet tegen de veler lager gerangschikte Seong-Chan Hong (ATP-237). 

In een solide partij haalde Goffin het van Hong met 6-4 en 6-2 in 1 uur en 17 minuten. In het dubbelspel zullen Sander Gillé (ATP D-55) en Joran Vliegen (ATP D-53) op de tweede dag strijden voor de zege tegen Jisung Nam (ATP D-152) en Minkyu Song (ATP D-147). Als Gillé en Vliegen België een extra punt bezorgen, dan is het team zeker van een kwalificatie voor de Davis Cup Finals.