Home » ITF » Bergs grijpt naast tweede finale op rij in Wisla

Bergs grijpt naast tweede finale op rij in Wisla

Op het ITF-toernooi van Wisla (Polen, $ 15 000) heeft Zizou Bergs (ATP-639) de finale niet kunnen bereiken. Hij verloor, na een zegereeks van acht wedstrijden, van een hoger geplaatste Duitser.

Er is een einde gekomen aan de knappe reeks die Bergs aan het neerzetten was in Polen. Twee weken op rij kon hij zich plaatsen voor de halve finale en vorige week was hij nog de eindwinnaar in Wisla. Zondag moest hij zijn meerdere erkennen in zijn Duitse tegenstander Pascal Meis (ATP-558) in de halve finale.

Beide spelers waren erg aan elkaar gewaagd en hielden elkaar in evenwicht. Bij een 4-5 stand moest de Belg serveren om in de set te blijven maar dan sloeg Meis toe. De Limburger moest met een set achterstand aan de tweede manche beginnen.

Daarin wist Bergs als eerste toe te slaan in het zevende spelletje. Lang kon hij echter niet profiteren van die voorsprong want zijn tegenstander brak meteen terug. Bij een 5-5 stand schakelde Meis een versnelling hoger en won de volgende acht van de negen punten. Het was over en uit voor Bergs na 1 uur en 36 minuten wedstrijd. Het werd 4-6, 5-7.