Tennisplaza

Bergs klopt dubbelpartner en bereikt voor het eerst kwartfinale op ATP-toernooi

Zizou Bergs - © Betty Stolck

Zizou Bergs (ATP-175) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ATP-toernooi van Gstaad (Zwitserland, ATP 250). Hij klopte zijn dubbelpartner in drie sets.

Bergs stond in de tweede ronde tegenover de Oostenrijker Jurij Rodionov (ATP-118), met wie hij ook dubbelt. Onze landgenoot won de eerste set in de tiebreak met 7-6 (8), maar Rodionov kwam met 4-6 langszij. In de derde set moest een tiebreak opnieuw de beslissing brengen en die ging met 7-6 (4) naar Bergs. Het spannende duel duurde 2 uur en 54 minuten.

Bergs plaatst zich in Gstaad voor het eerst voor de kwartfinale van een ATP-toernooi, hij boekte er al vier overwinningen op rij. In de kwartfinale wacht een duel met Dominic Stricker (ATP-106) of Miomir Kecmanovic (ATP-44).

Bergs (ATP D-346) plaatste zich samen met Rodionov (ATP D-842) ook voor de kwartfinale in het dubbelspel. Ze waren met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Franse tweede reekshoofden Sadio Doumbia (ATP D-45) en Fabien Reboul (ATP D-44). In de kwartfinale zijn Roman Jebavy (ATP D-105) en Petr Nouza (ATP D-130) hun volgende tegenstanders.