Tennisplaza

Bergs knokt zich voorbij Coppejans in thriller in Almaty

Zizou Bergs - © Leo Stolck

Op het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was Zizou Bergs (ATP-259) in een spannend Belgische kwartfinale te sterk voor Kimmer Coppejans (ATP-174). In de halve finale speelt Bergs tegen het zesde reekshoofd.

In de kwartfinale in Almaty stonden Coppejans en Bergs voor de vierde keer tegen elkaar. Coppejans leidde in de onderlinge duels met 2-1 en startte als derde reekshoofd als favoriet.

Bergs nam de beste start met een vroege break en liet Coppejans niet meer terugkeren. De Limburger pakte de eerste set met 6-3.

De tweede set verliep anders. Coppejans ging meteen door Bergs’ opslag en verzilverde nog een tweede break later in de set. Het derde reekshoofd kwam vlot langszij met 6-2.

Coppejans ging verder op zijn elan en leek met een 2-0-voorsprong op weg naar de halve finale. Dat was echter buiten Bergs gerekend. De Limburger won vijf spelletjes op rij. Coppejans kon nog terugkeren tot 5-4 maar ging uiteindelijk onderuit met 6-4 na een spannnende strijd van 2 uur en 6 minuten.

Bergs staat in de halve finale tegenover het zesde reekshoofd Dmitry Popko (ATP-195) die het topreekshoofd Andrej Martin (ATP-108) opzijzette.