Home » ITF » Bergs na marathonpartij naar halve finale in Wisla

Bergs na marathonpartij naar halve finale in Wisla

Op het ITF-toernooi van Wisla (Polen, $ 15 000) heeft Zizou Bergs (ATP-635) zich geplaatst voor de halve finale. Hij had dan tweeënhalf uur nodig om zich te ontdoen van zijn tegenstander.

Bergs nam het in de kwartfinale op tegen de Let Martins Podzus (ATP-590), het nummer vier van de plaatsingslijst. De Belg, het vijfde reekshoofd, kon vroeg in de eerste set een break scoren maar gaf die voorsprong uit handen wanneer hij bij een 5-4 stand mocht serveren voor de set. Even later in de tiebreak was het wel raak voor de 18-jarige Limburger.

Na enkele felbevochten games in de tweede manche was het opnieuw Bergs die een kloofje kon slaan. Bij een 4-2 stand kwam Podzus echter opnieuw opzetten en won drie games op rij. De Let kon bij een 4-5 stand in zijn voordeel de set uitserveren, maar Bergs stak daar een stokje voor. Het kwam wederom tot een tiebreak maar dit keer was Podzus te sterk.

Bergs trapt een niveautje hoger

De wedstrijd was dus opnieuw in evenwicht. Bergs nam een uitstekende start in het openingsspelletje van de derde set en kwam meteen op een break voorsprong. De Belg ging door op zijn elan en kreeg zijn eerste wedstrijdballen bij een 5-2 stand.

Na enkele wedstrijdpunten te hebben gemist, was het na 2 uur en 36 minuten dan eindelijk raak voor Bergs. Het werd 7-6 (2), 6-7 (3) en 6-2. Voor een plaats in de finale speelt hij zaterdag tegen de Duitser Peter Heller (ATP-690).