Zizou Bergs (ATP-422) heeft zich na een partij van meer dan drie uur geplaatst voor de halve finale van het Futurestoernooi van Sunderland (Groot-Brittannië, M25). Voor Yannick Mertens (ATP-428) viel het doek in de kwartfinale.

Bergs kwam als achtste reekshoofd aan de start in Sunderland. In de eerste ronde was hij met 6-2, 4-6 en 6-1 te sterk voor de Nederlander Ryan Nijboer (ATP-503). In de tweede ronde haalde onze landgenoot het met 7-6 (4) en 6-3 van de Brit Jack Findel-Hawkins (ATP-672).

In de kwartfinale volgde een spannend duel met thuisspeler Ryan Peniston (ATP-685). Bergs won de eerste set met 6-2, maar liet in de tiebreak matchpunten liggen en Peniston kwam met 6-7 (8) langszij. In de derde set had Bergs aan één break genoeg om met 6-4 het laken naar zich toe te trekken. In de halve finale volgt een duel met de jonge Fin Emil Ruusuvuori (ATP-408).

Mertens won zijn eerste twee partijen in twee sets, maar botste in de kwartfinale op de Nederlander Igor Sijsling (ATP-423). Onze landgenoot moest met 6-2 en 6-4 het hoofd buigen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.