Tennisplaza

Bergs naar halve finale dubbelspel in Colombia

Zizou Bergs (ITF-75) heeft zich op de Copa Barranquilla in Colombia (Grade 1) geplaatst voor de halve finale van het dubbelspel. Aan de zijde van de Sloveen Sven Lah (ITF-81) versloeg hij de Franse zesde reekshoofden in de kwartfinale.

Vorige week bereikte Bergs de finale in Venezuela, maar in Colombia kende hij minder geluk in het enkelspel. De 17-jarige Limburger verloor in de eerste ronde in twee sets van Mirko Martinez (ITF-170) uit Zwitserland: 6-7(1) en 1-6.

In het dubbelspel ging het Bergs wel voor de wind, samen met Lah begonnen hij als vierde reekshoofd aan het toernooi. In de eerste ronde won de Belgisch-Sloveense tandem met 6-4 en 6-2 van het Amerikaanse duo Brian Cernoch (ITF-236) en Alexandre Rotsaert (ITF-111). Ook in de tweede ronde wonnen Bergs en Lah vlot met 6-2 en 6-4 van Sebastian Acila (ITF-102) en Juan Alejandro Hernandez Serrano (ITF-269).

Ook de Franse zesde reekshoofden Dan Added (ITF-58) en Matteo Martineau (ITF-124) waren niet opgewassen tegen Bergs en Lah. Met een makkelijke 6-2 en 6-2 overwinningen boekte het Belgisch-Sloveense duo een plaatsje in de halve finale. In de strijd om een finaleticket moeten ze het opnemen tegen Filip Malbasic (ITF-548) uit Zweden en Sangeet Sridhar (ITF-187) uit de Verenigde Staten.