Zizou Bergs (ATP-635) blijft goed presteren in Polen. Op het ITF-toernooi van Wisla (Polen, $ 15 000) plaatste hij zich voor de tweede ronde. Hij ging in twee sets voorbij een lucky loser

Bergs, het achtste reekshoofd en de winnaar van het ITF-toernooi in Wisla (Polen, $ 15 000) van vorige week, nam het in de openingsronde op tegen de Duitser Niklas Schell (ATP-1374). Schell werd als lucky loser opgevist uit de kwalificaties.

De Limburger ging als een pletwals tekeer in de eerste manche en gunde zijn tegenstander slechts een handvol punten. In de tweede set ging Bergs door op zijn elan en kwam al gauw op een break voorsprong. Schell kwam voor het eerst op het scorebord en bracht even later de set weer in evenwicht. In de eindfase maakte Bergs de beslissende break en serveerde prompt de set uit.

Na 1 uur en 19 minuten stond de 6-0, 7-5 winst voor Bergs vast. In de tweede ronde wacht hij op de kwalificatiespeler Frederico Iannaccone (ATP-1108). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.