Home » ATP » Bergs strandt in tweede ronde Meerbusch

Bergs strandt in tweede ronde Meerbusch

Zizou Bergs (ATP-423) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het challengertoernooi in Meerbusch (Duitsland, € 43 000 +H). Hij ging in twee sets onderuit tegen een thuisspeler.

Bergs, die in de eerste ronde het topreekshoofd naar huis stuurde, moest het in de tweede ronde opnemen tegen Jan Choinski (ATP-301). De Limburger begon niet goed aan de partij en moest meteen zijn opslag inleveren. Die break achterstand kon hij niet meer goedmaken en hij moest zijn zinnen zetten op de tweede set.

Daarin hield de 19-jarige Belg beter stand en maakte het zijn tegenstander vaak erg moeilijk. Hij kon drie breakkansen echter niet benutten en ging in de fout bij een 4-4 stand op zijn eigen opslag. Dat bleek fataal want Choinski serveerde daarop de wedstrijd prompt uit.

Bergs mag met opgeheven hoofd het toernooi verlaten na 3-6 en 4-6 verlies. De wedstrijd duurde 1 uur en 34 minuten. Dankzij zijn prestatie op het challengertoernooi zal hij allicht voor het eerst in de top 400 komen.