Home » Geen categorie » Bergs strijdend ten onder in kwartfinale Doha

Bergs strijdend ten onder in kwartfinale Doha

Bergs strijdend ten onder in kwartfinale Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Doha (Qatar, $ 15 000) heeft Zizou Bergs (ATP-660) de kwartfinale niet overleefd. Hij ging na een strijd van bijna drie uur ten onder. 

Bergs moest het in de kwartfinale opnemen tegen de Italiaan Omar Giacalone (ATP-594). Al in het openingsgame van de eerste manche kon de 18-jarige Belg de leiding nemen. Bergs won de openingsset uiteindelijk relatief eenvoudig en had de touwtjes stevig in handen.

In de tweede manche hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Een tiebreak moest de beslissing brengen en hierin had Bergs zelfs een wedstrijdpunt vast. Hij kon de wedstrijd niet uitmaken en moest de set aan de Italiaan laten.

In de beslissende set zag het er niet goed uit voor Bergs die al snel tegen een 1-3 achterstand aankeek. Bergs gaf niet op en bracht de wedstrijd opnieuw in evenwicht in het achtste spel. Even later sloeg de Italiaan opnieuw toe in het elfde game en serveerde daarna de wedstrijd uit. Na een strijd van 2 uur en 50 minuten was het over en uit voor Bergs. Het werd 6-2, 6-7 (7) en 5-7.

In het dubbelspel zijn Jonas Merckx (ATP D-661) en Jeroen Vanneste (ATP D-383) uitgespeeld. In de kwartfinale gingen ze met 3-6 en 2-6 onderuit tegen Gabor Borsos (ATP D-213) en Kai Wehnelt (ATP D-1333).

koen

koen

Meer nieuws