Op het ITF-toernooi van Doha (Qatar, $ 15 000) heeft Zizou Bergs (ATP-660) zich geplaatst voor de kwartfinale. Voor Jonas Merckx (ATP-557) zit het toernooi er in de tweede ronde op. Hij is wel nog actief in het dubbel. 

Bergs stond voor de moeilijke opgave om zich een weg te banen voorbij het vijfde reekshoofd Benjamin Hassan (ATP-504). De Duitser won vorige week nog het ITF-toernooi in Qatar en staat dus goed te tennissen. De 18-jarige Belg speelde echter een uitstekende partij en moest geen enkele keer zijn opslag inleveren.

Sterker nog: Bergs moest slechts een zeven punten op zijn eigen opslag prijsgeven. Na 1 uur en 4 minuten stonden de duidelijke 6-3, 6-2 cijfers vast. In de kwartfinale komt hij uit tegen Omar Giacalone (ATP-594).

Voor Merckx zit het toernooi er in de tweede ronde op. De Belg gaf in de openingsset tegen Adam El Mihdawy (ATP-858) tot twee keer toe een voorsprong uit handen en moest het onderspit delven in de tiebreak. In de tweede manche was het worstelen voor Merckx die na bijna twee uur wedstrijd zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander met 6-7 (5) en 2-6.

Merckx (ATP D-661) staat samen met zijn landgenoot Jeroen Vanneste (ATP D-383) nog in de kwartfinale van het dubbelspel. De Belgen nemen het daarin op tegen Gabor Borsos (ATP D-213) en Kai Wehnelt (ATP D-1333).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.