Het is een vreemd zicht: alle speelsters uit de top tien zijn uitgeschakeld vóór de kwartfinales op Wimbledon. Kiki Bertens (WTA-20) versloeg de laatste vertegenwoordigster uit het toernooi om de kwartfinale te bereiken. 

Karolina Pliskova (WTA-8) had de twijfelachtige eer om als enige speelster uit de top tien nog in de vierde ronde te staan. Nu mag ook zij haar koffers pakken na 3-6, 6-7 (1) verlies tegen Bertens. De Nederlandse speelde een degelijke wedstrijd en kon heel wat winners slaan. Ze wist ook acht van de tien breakpunten weg te werken. De wedstrijd werd echter ontsierd door het hoge aantal onnodige fouten van zowel Bertens (22) als Pliskova (21).

Bertens staat zo voor het eerst in haar carrière in de kwartfinale van Wimbledon. Het is ook haar eerste kwartfinale op een Grand Slam sinds haar halve finale op Roland Garros in 2016. Nog nooit bereikten zo weinig uit de top tien geplaatste speelsters de vierde ronde van een Grand Slam en nu staat er zelfs geen enkele in de kwartfinale.

Cibulkova is back in business

Voor het eerst sinds haar klinkende overwinning op de WTA-finals in 2016 staat Dominika Cibulkova (WTA-33) nog eens in de kwartfinale van een grandslamtoernooi. De Slovaakse nam in de vierde ronde met 6-4 en 6-1 de maat van Su-Wei Hsieh (WTA-48) die in de derde ronde nog knap won van Simona Halep (WTA-1). Cibulkova evenaart zo haar beste prestatie op het Londense gras.

Haar tegenstandster in de kwartfinale wordt de Letse Jelena Ostapenko (WTA-12). Zij kwam knap terug van een 2-5 achterstand tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-50) om de partij met 7-6 (4) en 6-0 te winnen na 1 uur en 18 minuten. De Letse staat zo net als vorig jaar in de kwartfinale van Wimbledon.

Nog een nieuwkomer in de kwartfinale van Wimbledon is de 26-jarige Italiaanse Camila Giorgi (WTA-52). Giorgi versloeg in de vierde ronde de Russische Ekaterina Makarova (WTA-35) met 6-3 en 6-4. De Italiaanse staat voor het eerst de kwartfinale op een grandslamtoernooi.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.