Tennisplaza

Bertens na commotie: “Nooit gezegd dat ik geld wil”

Kiki Bertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Kiki Bertens (WTA-9) heeft op Instagram gereageerd op de commotie die ontstaan is rond haar al dan niet deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.

Volgens de Nederlandse media wil Bertens enkel naar de Spelen als zij daarvoor financieel gecompenseerd wordt. “Dat heb ik nooit gezegd, geen haar op mijn hoofd dat daaraan denkt, laat dit duidelijk zijn”, reageert ze op Instagram. “Ik vind dat ik nu respectloos overkom naar de Olympische Spelen en deelnemers en dat is absoluut niet mijn bedoeling.”

Bertens vindt de Spelen naar eigen zeggen een “geweldig evenement” en is trots dat ze er in 2016 in Rio bij mocht zijn. “In het desbetreffende interview heb ik aangegeven dat deelnemen voor een tennisser net iets anders ligt en voor mij persoonlijk ieder jaar al een hele klus is om het individuele toernooischema van de WTA enigszins fris en scherp vol te houden tot het einde van het seizoen.”

Ook trots op Fed Cup

“Fed cup spelen zie ik ook als een enorme eer om voor je land uit te mogen komen en ik kijk nog met trots terug op de halve finale die we hebben bereikt”, gaat Bertens verder. “Ik zal dit jaar volgens de regels Fed cup moeten spelen als ik wil deelnemen aan de Olympische spelen. Dit zou inhouden dat ik van 30 december tot half april slechts enkele dagen thuis zou zijn en week in week uit zal willen pieken op verschillende continenten en ondergronden.”

“Ik probeer alles mee te nemen in mijn afwegingen om me zo goed en gelukkig mogelijk te blijven voelen en zodoende hopelijk nog lang en succesvol kan en vooral wil blijven tennissen”, besluit ze eraan toevoegend dat geld allesbehalve een drijfveer om te tennissen voor haar is.