Home » Davis Cup » Bijkomende veiligheidsmaatregelen voor Davis Cup-duel

Bijkomende veiligheidsmaatregelen voor Davis Cup-duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naar aanleiding van het verhoogde terreuralarm in België hebben de Internationale Tennis Federatie (ITF) en de Koninklijke Belgische Tennis Bond bijkomende veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Ze volgen samen met de bevoegde verantwoordelijken en risico- en veiligheidsadviseurs de situatie in België, en meer specifiek in Gent, op. Tot op heden zijn er geen wijzigingen aan de aanvangsuren voor de finale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De ITF en de KBTB nemen elke noodzakelijke maatregel om de veiligheid van de teams, toeschouwers, media en medewerkers te verzekeren. De loting, die op donderdag in de Bijloke zou plaatsvinden, is verplaatst naar Flanders Expo zelf.

De organisatie maakte tevens een aantal specifieke maatregelen voor de finale tussen België en Groot-Brittannië volgend weekend bekend:

 • Het evenement is uitverkocht. Er zullen geen tickets meer verkocht worden aan de ingang en iedereen zonder ticket zal geen toegang krijgen tot het domein van Flanders Expo.
 • Aan alle ingangen van de site zullen bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen worden en deze zullen strikt toegepast worden op alle tickethouders, medewerkers en bezoekers.
 • Het zal langer dan gebruikelijk duren om toegang te krijgen tot het evenement. Hou hier rekening mee voor u naar Flanders Expo afreist. De deuren zullen iedere dag 2u voor aanvang van de wedstrijden openen.
 • Zakken, rugzakken en handtassen van bezoekers zullen niet toegelaten worden in Flanders Expo. Personen die deze bij zich hebben zullen deze moeten opbergen in de daarvoor voorzien opbergfaciliteiten buiten de site.
 • Er wordt geen eigen drank of eten toegelaten. De organisatie voorziet een uitgebreid aanbod in de evenementenhal.
 • Bezoekers die voor dit evenement naar België afreizen, worden aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaart- of treinmaaschappij voor meer up to date informatie of wijzigingen in vertrektijden of richtlijnen.
 • Melissa Van de Wiele

  Melissa Van de Wiele

  MEER NIEUWS

  Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

  Bergs triomfeert in Almaty

  Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

  LEES MEER