Tweede reekshoofd David Goffin (ATP-14) moet na zijn eerste wedstrijd al zijn koffers pakken op de European Open in Antwerpen (ATP-250). De Fransman Ugo Humbert (ATP-70) ging verrassend vlug voorbij onze landgenoot.

Goffin speelde voor de eerste keer tegen de 21-jarige Humbert die dit jaar twee challengers op zijn naam schreef. In de eerste set vond het Belgische nummer één zijn vertrouwen niet snel terug. Humbert ging door Goffins opslag, terwijl Goffin een breakpunt miste. De jonge Fransman pakte verrassend de eerste set met 6-3.

In de tweede set was er niet snel beterschap voor onze landgenoot. Hij werd meteen gebroken en had geen kans op de opslag van zijn tegenstander. Humbert bleef ook wel sterk spelen en profiteerde met een tweede break opnieuw van foutjes van de Luikenaar. Goffin kon het tij niet meer keren en verloor zijn opslag nog een derde keer in de tweede set. Na amper 1 uur en 7 minuten ging de Belg onderuit met 6-3 en 6-1. In de kwartfinale speelt Humbert tegen het vijfde reekshoofd Guido Pella (ATP-20).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.