Tennisplaza

Blockx eervol onderuit in kwalificaties in Miami

Alexander Blockx - © Josh Chadwick (Tennis Australia)

Alexander Blockx (ATP-943) kon zich niet plaatsen voor de tweede kwalificatieronde op het ATP-toernooi van Miami (VS, ATP 1000). Hij verloor in een driesetter tegen het nummer 123.

Dankzij zijn titel bij de junioren op de Australian Open kreeg de 17-jarige Blockx een wildcard voor de kwalificaties van het toernooi van Miami. In de eerste kwalificatieronde moest hij aan de bak tegen het Japanse negentiende reekshoofd Yosuke Watanuki (ATP-123), het nummer 123 van de wereld.

Onze landgenoot nam een knappe start in de eerste set. Bij 3-2 ging Blockx door de opslag van zijn 24-jarige Japanse tegenstander. Hij behield zijn voorsprong en greep de eerste set met 6-3.

In de tweede set kwam Blockx op een break achterstand maar brak hij terug. Watanuki breakte echter een tweede keer en pakte de tweede set met 6-3.

Blockx moest in de derde en beslissende set de rol lossen. Hij kon geen enkel spelletje meer winnen en ging onderuit met 6-0.

Zizou Bergs (ATP-135) kreeg een wildcard voor de hoofdtabel in Miami. Hij zal in de eerste ronde spelen tegen een kwalificatiespeler en kan in de tweede ronde achtste reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-9) treffen.