Tennisplaza

Blockx en Bailly naar kwartfinale juniorentoernooi US Open

Gilles Arnaud Bailly - © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Alexander Blockx (ITF Junior-43) en Gilles-Arnaud Bailly (ITF Junior-5) hebben de kwartfinale bereikt van het juniorentoernooi op de US Open. In het dubbelspel wonnen Sofia Costoulas (ITF Junior-2), Blockx en Bailly hun eerste ronde.

Tweede reekshoofd Bailly was ook in zijn derde ronde succesvol. De 17-jarige Limburger knokte zich met 6-3, 4-6 en 6-3 voorbij veertiende reekshoofd Yaroslav Demin (ITF Junior-22) en bereikte hierdoor de kwartfinale van het juniorentoernooi. Daarin neemt hij het op tegen de verrassende Amerikaan Kyle Kang (ITF Junior-163).

Alexander Blockx – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Na zijn stunt in de tweede ronde, ging Blockx in de derde ronde met 6-7, 6-1 en 3-1 voorbij  zijn Franse leeftijdsgenoot Arthur Gea (ITF Junior-41) die in de derde set moest opgeven. Hij treft in de kwartfinale de Spanjaard Martin Landaluce (ITF-10), het vijfde reekshoofd.

Geen kwartfinale voor eerste reekshoofd Costoulas. Ze verloor met 5-7, 6-4 en 6-1 van veertiende reekshoofd Mirra Andreeva (ITF Junior-14). In het dubbelspel kon Costoulas samen met de Hongaarse Luca Udvardy (ITF Junior-16) haar eerste ronde wel winnen.

Sofia Costoulas – © Sofia Costoulas

Blockx en Bailly plaatsten zich samen eveneens voor de tweede ronde in het dubbelspel. Voor Amelie Van Impe (ITF Junior-42), Amelia Waligora (ITF Junior-67) en Alessio Basile  (ITF Junior-74) liep het dubbeltoernooi ten einde in de eerste ronde.