Home » ATP » Blockx stunt tegen tweede reekshoofd in Orléans

Blockx stunt tegen tweede reekshoofd in Orléans

Alexander Blockx (ATP-248) heeft een knappe zege behaald op het challengertoernooi van Orléans (Frankrijk, Challenger 125). Hij klopte tweede reekshoofd Denis Shapovalov (ATP-101) in drie sets.

Blockx begon goed aan zijn wedstrijd tegen Shapovalov, in 2020 stond de Canadees nog in de top 10 van de ATP-ranking. Onze landgenoot forceerde een break in de eerste set, wat voldoende was voor 6-4 setwinst.

In de tweede set sloeg Shapovalov twee keer een kloofje, maar Blockx wist telkens terug te keren. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 6-7 (5) naar de Canadees.

Blockx liet zich echter niet uit zijn lood slaan, hij liep 3-1 uit in de derde set en wist de voorsprong vast te houden. Na 2 uur en 19 minuten stond de 6-4, 6-7 (5) en 6-2 eindstand op het scorebord. In de kwartfinale volgt een duel met de Estse kwalificatiespeler Mark Lajal (ATP-231).