Tennisplaza

Blockx voorbij vierde reekshoofd in Lugano

Alexander Blockx - © Leo Stolck (Tennisplaza)

Alexander Blockx (ATP-307) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in Lugano (Challenger 75, Zwitserland).

Op het Challengertoernooi van Lugano speelde Blockx in de eerste ronde tegen vierde reekshoofd Leandro Riedi (ATP-162). Het was het eerste duel tussen Blockx en Riedi. De Zwiterse thuisspeler Riedi is bezig aan een sterk seizoen. Zo won hij al de Challengertoernooien van Oeiras en Louvain-la-Neuve en bereikt hij de finale op het Challengertoernooi van Pau.

In de eerste set verloor Blockx zijn service bij 3-2 en moest hij het onderspit delven met 6-3. De tweede set was een nagelbijter met als climax een tiebreak. In de tiebreak haalde Blockx het nipt met 8-6.

Blockx en Riedi vochten een spannende strijd uit in de beslissende derde set. Na veel breaks aan beide kanten was onze landgenoot uiteindelijk de sterkste met 7-5.

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

In de tweede ronde volgt een duel tegen de Nederlander Gijs Brouwer (ATP-211). Eerder ging topreekshoofd Zizou Bergs (ATP-122) ook naar de tweede ronde in Lugano. Joris De Loore (ATP-188) treft in de eerste ronde in Lugano Pierre-Hugues Herbert (ATP-158) en zal woensdag in actie komen.