Tennisplaza

Boeykens knokt zich naar zevende zege op rij

Elyne Boeykens - © Georges Marioni

Elyne Boeykens (WTA-311) is doorgestoten naar de kwartfinale op het ITF-toernooi van Lenzerheide in Zwitserland ($ 25 000, gravel). Ze haalde het in drie spannende sets van de 19-jarige Zwitserse Chiara Grimm (WTA-845).

Boeykens speelt deze week als achtste reekshoofd in het Zwitserse Lenzerheide. In de tweede ronde moest ze aan de bak tegen de 19-jarige Zwitserse kwalificatiespeelster Chiara Grimm. Ze speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

In de eerste set domineerde Boeykens haar tegenstandster en greep ze de set met 6-2. In de tweede set waren de rollen helemaal omgedraaid en pakte Grimm de set met 6-1. In de beslissende derde set leek Boeykens met een 5-3-voorsprong op weg naar de zege maar Grimm keerde nog terug tot 5-5. De 25-jarige Belgische bleef knokken en maakte de partij met 7-5 af.

Na haar toernooizege van vorige week in Alkmaar, boekte Boeykens haar zevende opeenvolgende overwinning. In de kwartfinale moet Boeykens verrassend spelen tegen de 17-jarige Kroatische Nina Alibalic (WTA-656) die topreekshoofd Laura Pous-Tio (WTA-249) klopte.