Tennisplaza

Boeykens vervoegt Oyen in kwartfinale op BNP Paribas Fortis Ladies Open

Elyne Boeykens - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Elyne Boeykens (WTA-478) heeft zich bij de laatste acht geschaard op de BNP Paribas Fortis Ladies Open in Wanfercée-Baulet ($ 15 000). Ze versloeg zesde reekshoofd Klaartje Liebens (WTA-351) in twee sets. Voor Emma Janssen (Geen Ranking) en Morgane Michiels (WTA-1006) eindigde het toernooi in de tweede ronde.

Boeykens is dit seizoen zeer sterk op dreef en won gemakkelijk haar openingsduel op het gravel van Wanfercée-Baulet. In de tweede ronde kwam ze in een Belgische partij zesde reekshoofd Liebens tegen. De 24-jarige Boeykens was duidelijk de sterkste en klopte de vier jaar jongere Liebens met 6-4 en 6-3. Na Sofie Oyen (WTA-440) is Boeykens de tweede landgenote in de kwartfinale.

Kwalificatiespeelster Janssen kon zich niet plaatsen voor de kwartfinale. De 20-jarige Janssen ging met 6-3 en 6-1 onderuit tegen de Nederlandse Eva Wacanno (WTA-511). Wacanno wordt de volgende tegenstandster van Boeykens. De 18-jarige Michiels moest het onderspit delven tegen de Duitse Tamara Korpatsch (WTA-342). Ze verloor met 6-4 en 6-3.