Tennisplaza

Bonaventure bereikt hoofdtabel in Croissy-Beaubourg

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Ysaline Bonaventure (WTA-189) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel op het ITF-toernooi van Croissy-Beaubourg in Frankrijk ($ 50 000). In de laatste kwalificatieronde versloeg ze de Russische Valeria Savinykh (WTA-314).

Bonaventure was het eerste reekshoofd in de kwalificaties in Croissy-Beaubourg. In de eerste kwalificatieronde won ze vlot met twee keer 6-2 van de Franse Clemence Fayol (WTA-1215). In de tweede kwalificatieronde haalde de Waalse het met dezelfde score van de Britse Katy Dunne (WTA-276).

In de beslissende kwalificatieronde stond Bonaventure tegenover de 24-jarige Russin Savinykh. Savinykh stond drie jaar geleden nog op plaats 99 maar zakte ondertussen weg uit de top 300. Bonaventure maakte haar favorietenrol waar en pakte de overwinning met 6-3 en 6-4. De 20-jarige speelster weet nog niet tegen wie ze moet spelen in de eerste ronde op de hoofdtabel. Een van de mogelijke tegenstanders is An-Sophie Mestach (WTA-114). De 21-jarige Mestach staat immers als derde reekshoofd rechtstreeks op de hoofdtabel en treft in de eerste ronde een kwalificatiespeelster. Ook Klaartje Liebens deed mee aan de kwalificaties in Croissy-Beaubourg maar zij moest al in de eerste kwalificatieronde het onderspit delven tegen zesde reekshoofd Julie Coin (WTA-222).