Op het ITF-toernooi van Biarritz (Frankrijk, $ 80 000) hebben Ysaline Bonaventure (WTA-119) en Kimberley Zimmermann (WTA-239) zich geplaatst voor de tweede ronde. 

Bonaventure, het derde reekshoofd, en Zimmermann spelen deze week in het Zuid-Franse Biarritz op de Engie Open. Bonaventure nam het in de eerste ronde op tegen de thuisspeelster Jessika Ponchet (WTA-216). Na moeizaam de openingsset gewonnen te hebben, wist de Belgische de zege vlot binnen te halen in de tweede manche.

Het werd 7-6 (2) en 6-1 na 1 uur en 21 minuten. In de volgende ronde wacht de Turkse Cagla Buyukakcay (WTA-228), het voormalige nummer 60 van de wereld. In de onderlinge ontmoetingen staat het 0-1 in het voordeel van de Turkse.

Zimmermann nam het op tegen de hoger geplaatste Martina Di Giuseppe (WTA-195). In een wedstrijd van wisselende kansen kon de Belgische de zege toch binnenhalen in twee sets. Het werd 6-4 en 6-3 na 1 uur en 27 minuten. In de tweede ronde wacht ze op de winnares van het duel tussen Laura Siegemund (WTA-146) en Isabella Shinikova (WTA-276).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.