Op het WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, Premier) hebben de Belgische dames drie op drie gescoord in de eerste ronde. Alison Van Uytvanck (WTA-51), Kirsten Flipkens (WTA-56) en Ysaline Bonaventure (WTA-144) wonnen hun eerste partij.

Van Uytvanck stond tegenover de Amerikaanse Alison Riske (WTA-46). Een spannende eerste set werd beslist in de tiebreak, die ging met 7-6 (1) naar onze landgenote. In de tweede set trok Van Uytvanck met 6-4 aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-23), die recent het toernooi van Dubai won.

Ook Flipkens won haar eerste partij, zij nam het op tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-73). Onze landgenote haalde het na een slijtageslag van 2 uur en 36 minuten met 7-5, 3-6 en 7-5. De volgende tegenstandster is de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-25).

Ook Bonaventure, die zich plaatste via de kwalificaties, wist haar wedstrijd in de eerste ronde te winnen. Onze landgenote haalde het na een spannend duel van 2 uur en 31 minuten met 6-7 (3), 7-5 en 6-2 van de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-89). In de volgende ronde komt Bonaventure uit tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA-26).

Ook Elise Mertens (WTA-16) kent inmiddels haar opponente in de tweede ronde, zij neemt het op tegen de jonge Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA-67).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.