Tennisplaza

Bonaventure grijpt dubbeltitel in Andrezieux-Boutheon

Ysaline Bonaventure, Bibiane Schoofs,, Kimberley Zimmermann en Camilla Rosatello - © Facebook (Ysaline Bonaventure)

Ysaline Bonaventure (WTA D-213) heeft samen met Bibiane Schoofs (WTA D-96) de dubbeltitel veroverd op het ITF-toernooi van Andrezieux-Boutheon (Frankrijk, $ 60 000). In de finale waren ze te sterk voor Kimberley Zimmermann (WTA D-269) en Camilla Rosatello (WTA D-149).

Zimmermann en Rosatello begonnen het best aan de wedstrijd en haalden de eerste set met 4-6 binnen. In de tweede set kwam de Belgisch-Italiaanse tandem ook op voorsprong en ze kregen zelfs een matchpunt. Toch kantelde de wedstrijd nog, de tweede set ging met 7-5 naar Bonaventure en Schoofs. Een supertiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 10-7 naar de Belgisch-Nederlandse tandem.

Bonaventure was erg blij met de zege:”Een mooie week in het dubbelspel, na een ontgoochelend enkeltoernooi. Nu even naar huis voor het weekend, en dan reis ik af naar Glasgow”. Zimmermann was erg ontgoocheld: “Dit is een grote ontgoocheling, dit is een match die we nooit hadden mogen verliezen. De ervaring van onze tegenstandsters heeft ons op het einde genekt”.