Ysaline Bonaventure (WTA-122) blijft uitstekend op dreef op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, International). Ze plaatste zich voor de kwartfinale waarin ze het in een Belgisch duel zal opnemen tegen Alison Van Uytvanck (WTA-52).

Bonaventure won in Rabat drie kwalificatierondes en de eerste ronde op het hoofdtabel en moest in de tweede ronde aan de bak tegen de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-67). Zidansek stond meer dan vijftig plaatsen hoger op de WTA-ranking maar dit deerde onze landgenote niet. Bonaventure nam een goede start en greep de eerste set met 6-4.

In de tweede set nam Zidansek het heft in handen. Ze ging twee keer door de opslag van Bonaventure en redde drie breakpunten. Bonaventure kon niet meer terugkeren en verloor de tweede set met 6-2.

De beslissing viel in een spannende derde set met veel breaks. Bonaventure was het standvastigste en pakte de derde set met 6-3. Ze wint zo haar vijfde partij op rij in Rabat.

In de kwartfinale volgt een Belgisch duel met Alison Van Uytvanck (WTA-52) die vlot haar wedstrijd won. Het wordt hun eerste confrontatie op het WTA-circuit. In een duel in 2009 (!) klopte Van Uytvanck Bonaventure wel al op het juniorentoernooi van Heiveld in Sint-Katelijne-Waver. Ook Elise Mertens (WTA-18) heeft ondertussen de kwartfinale in Rabat bereikt waardoor er drie Belgen bij de laatste acht in Rabat staan.

Alison Van Uytvanck - © Richard Van Loon

Alison Van Uytvanck – © Richard Van Loon

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.