Home » Geen categorie » Bonaventure onderuit in kwartfinale op Guanajuato Open

Bonaventure onderuit in kwartfinale op Guanajuato Open

Bonaventure onderuit in kwartfinale op Guanajuato Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi in Irapuato (Mexico, $ 25 000) heeft Ysaline Bonaventure (WTA-133) de halve finale niet kunnen bereiken. Ze ging in drie sets onderuit tegen een Chileense kwalificatiespeelster.

In de kwartfinale van de Guanajuato Open moest Bonaventure het opnemen tegen Alexa Guarachi (WTA-417) die zich kon plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties. De Belgische nam vroeg in de wedstrijd de leiding, maar in het achtste game gaf Bonaventure deze voorsprong uit handen door vier dubbele fouten. Ze zette deze uitschuiver recht door de volgende twee spelletjes en zo ook de set te winnen.

In de tweede manche kwam Bonaventure tot twee keer toe op een break voorsprong, maar hield deze niet vast. Guarachi won vijf spelletjes op rij en bracht zo de wedstrijd weer in evenwicht. De Belgische leek het noorden kwijt en kon slechts één spelletje binnenhalen in de derde manche. Het werd 6-4, 3-6 en 1-6 na 1 uur en 32 minuten wedstrijd.

“Ze was beter dan mij vandaag. Ik haalde mijn niveau van de afgelopen week bij lange na niet. Ik ben teleurgesteld maar zelfs de beste hebben wel eens een slechte dag”, reageerde de Belgische na de wedstrijd.

“Nu ben ik op mijn weg naar Miami waar het volgende toernooi maandag start.”

In de halve finale van het dubbelspel moesten Bonaventure (WTA D-150) en Renata Zarazua (WTA D-191) bij een 0-3 achterstand de handdoek in de ring gooien in hun wedstrijd tegen Desirae Krawczyk (WTA D-132) en Giuliana Olmos (WTA D-105).

koen

koen

Meer nieuws