Ysaline Bonaventure (WTA-164) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open. In de tweede kwalificatieronde moest ze het onderspit delven tegen de Servische Ivana Jorovic (WTA-280).

Bonaventure had in de eerste kwalificatieronde van de Australian Open gewonnen tegen de Australische Tammi Patterson (WTA-344). In de tweede kwalificatieronde speelde ze tegen de Servische Jorovic.

Jorovic pakte de eerste set met 6-4. In een spannende tweede set ging Bonaventure nipt onderuit in een tiebreak met 8-6. Ze reageerde ontgoocheld op haar Facebookpagina: “Pijnlijke nederlaag in de tweede ronde, na anderhalve dag wachten tot de regen stopte! Ik verloor mijn match op de Indour Courts. Ik speelde onder mijn niveau dat ik de laatste weken en maand behaalde. Ontgoocheld om zo mijn “Aussie trip” te beëindigen.”

Bonaventure maakte ook haar programma van de komende weken bekend en eindigde met een positieve noot: “Ik ga nu terug naar huis om me klaar te maken voor nieuwe uitdagingen in de komende weken. Ik zal in Frankrijk en Engeland spelen. Ik kom steeds dichter bij mijn hoogste ranking. Ik zal volgende week rond plaats 155 op de ranking staan.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.