Tennisplaza

Bonaventure uitgeschakeld in Vancouver, Minnen en Van Uytvanck dubbelen verder

Alison Van Uytvanck en Greet Minnen - © Jimmie48 Tennis Photography

Ysaline Bonaventure (WTA-111) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de tweede ronde van het ITF-toernooi van Vancouver (Canada, W100). In het dubbelspel staan Greet Minnen (WTA D-125) en Alison Van Uytvanck (WTA D-108) in de kwartfinale.

Bonaventure kwam als vierde reekshoofd aan de start in Vancouver. Onze landgenote pakte de eerste set met 7-6 (5), maar moest daarna haar meerdere erkennen in Arina Rodionova (WTA-236). De Australische won de volgende twee sets met 4-6 en 1-6.

Woensdag komen er nog twee landgenotes in actie in het enkelspel, topreekshoofd Van Uytvanck (WTA-63) ontmoet de Australische Maddison Inglis (WTA-206) en achtste reekshoofd Minnen (WTA-120) treft de Amerikaanse kwalificatiespeelster Hanna Chang (WTA-354).

Ysaline Bonaventure – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Minnen en Van Uytvanck waren in de openingsronde van het dubbelspel te sterk voor Carson Branstine (WTA D-437) en Leylah Annie Fernandez (WTA D-457). De Belgische tandem verloor de eerste set met 3-6, maar kwam met 6-1 langszij. In de supertiebreak leidde het Canadese duo met 2-8, maar Minnen en Van Uytvanck scoorden acht punten op rij en haalden zo de tiebreak met 10-8 binnen.