Tennisplaza

Bonaventure vlot naar tweede kwalificatieronde in Hobart

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Ysaline Bonaventure (WTA-170) heeft haar eerste kwalificatiewedstrijd op het WTA-toernooi van Hobart (WTA International, $ 250 000) makkelijk gewonnen. Ze haalde het in twee korte sets van de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-156). Als Bonaventure nog tweemaal wint, vervoegt ze Alison Van Uytvanck (WTA-44) op de hoofdtabel.

Bonaventure werd eerder deze week opgevist als ‘lucky loser’ in Brisbane, waar ze een verdienstelijke partij speelde tegen de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-22). Ook in Sydney liet de 21-jarige Luikse haar goede vorm zien. Ze won haar eerste kwalificatiewedstrijd tegen Pegula op een drafje met 6-2 en 6-0 na amper 40 minuten wedstrijd.

In de tweede (en voorlaatste) kwalificatierondes neemt Bonaventure het op tegen de Japanse Naomi Osaka (WTA-144). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Van Uytvanck is als achtste geplaatst in Hobart, en kent inmiddels haar tegenstandster in de eerste ronde. Ze onmoet de Duitse Carina Witthoeft (WTA-64) voor de vierde keer in haar carrière, in onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 voor de Duitse.