Arnaud Bovy (ITF-33) en Louis Herman (ITF-74) zullen de Belgische kleuren verdedigen op het juniorentoernooi van Wimbledon. Gauthier Onclin (ITF-72) en Victoria Kalaitzis (ITF-133) strandden in de laatste kwalificatieronde.

Herman zorgde voor een stunt in de beslissende kwalificatieronde door de Braziliaan Igor Gimenez (ITF-53) met 3-6, 6-4 en 6-4 naar huis te sturen. Op de hoofdtabel van Wimbledon opent hij de debatten tegen de Britse wildcard Jake Hersey (ITF-161).

Bovy haalde de finale in het voorbereidingstoernooi en hoopt die goede vorm door te trekken op Wimbledon. Hij opent tegen de Amerikaan Keenan Mayo (ITF-75).

In het dubbelspel speelt Bovy aan de zijde van Arthur Cazaux (ITF-28). Zij ontmoeten de Britse tandem James Story (ITF-192) en Harry Wendelken (ITF-110) in hun eerste partij. Herman dubbelt met Taisei Ichikawa (ITF-81) tegen Jesper De Jong (ITF-40) en Damien Wenger (ITF-29).

Onlcin en Kalaitzis grijpen naast hoofdtabel

Onclin moest in de laatste kwalificatieronde aan de bak tegen topreekshoofd Ondrej Styler (ITF-32), maar onze landgenoot gaf verstek voor zijn partij.

Kalaitzis (ITF-133) ging nipt met 4-6, 6-4 en 4-6 onderuit tegen de Thaïse Mananchaya Sawangkaew (ITF-71).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.