Home » ITF » Bovy knokt zich naar halve finale in Minsk

Bovy knokt zich naar halve finale in Minsk

Op het ITF-toernooi van Minsk (Wit-Rusland, $ 15 000) heeft Margaux Bovy (WTA-656) zich kunnen plaatsen voor de halve finale. Ze vocht een slijtageslag uit met een 18-jarige Russische.

Bovy is het vijfde reekshoofd deze week in de Wit-Russische hoofdstad. Ze nam het in de kwartfinale op tegen Valeriya Yushchenko (WTA-758). Beide speelsters waren erg aan elkaar gewaagd en er vielen veel breaks te noteren in de openingsset. Bovy wist echter de bovenhand te halen en won de eerste manche.

In de tweede set gaf de Belgische een vroege break voorsprong uit handen en Yushchenko snelde naar setwinst. In de beslissende set kwam Bovy, na enkele stevige spelletjes, op een comfortabele 4-0 voorsprong. De Russische maakte die achterstand nog bijna goed en de Belgische had moeite om de wedstrijd uit te maken. Na 3 uur en 4 minuten wedstrijd was de buit dan toch binnen voor Bovy na 6-4, 3-6 en 6-4 winst. Voor een plaats in de finale moet ze nu voorbij Shalimar Talbi (WTA-663).