Arnaud Bovy (ATP-654) heeft in het Tunesische Monastir ($ 15 000, hardcourt) zijn eerste enkeltoernooi op het professionele circuit gewonnen. Zizou Bergs (ATP D-819) pakte in Monastir de titel in het dubbelspel.

Bovy maakte recent nog indruk op de European Open en blijft zijn talent etaleren. Hij startte als zesde reekshoofd aan het ITF-toernooi in het Tunesische Monastir. De 19-jarige Bovy verloor slechts één set op weg naar de finale. In een spannende finale haalde hij het met 6-1, 3-6 en 6-3 van zevende reekshoofd Georgii Kravchenko (ATP-684).

<>/center>

Het is de eerste professionele enkeltitel voor Bovy. Eerder dit jaar won hij al wel het dubbeltoernooi van Sharm El Sheikh.

In het Tunesische Monastir was ook nog een andere landgenoot succesvol. Bergs (ATP D-699) dubbelde samen met de Italiaan Francesco Vilardo (ATP D-699). In de finale gingen ze met 6-3 en 6-4 voorbij de topreekshoofden Benjamin Lock (ATP D-305) en Aziz Dougaz (ATP D-265). Voor Bergs is dit de vierde dubbeltitel op het ITF-circuit. Dit jaar pakte de Limburger al drie dubbeltitels en één enkeltitel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.