Arnaud Bovy (ITF-584) heeft zich verrassend gekroond tot eindwinnaar van de Juniors Open Maaseik 2017 (Grade 4, gravel, outdoor). Als achtste reekshoofd zette hij een stuntparcours neer.

De 17-jarige Bovy startte als achtste reekshoofd aan het juniorentoernooi van Maaseik. Zonder setverlies ging hij knap door naar de laatste vier.

In de halve finale kreeg hij in een Belgisch duel een lastige opgave tegen topreekshoofd Gauthier Onclin (ITF-254). Bovy verloor de eerste set met 6-0 maar knokte zich daarna de stuntzege. Hij won de tweede set met 7-5 en haalde de derde set nipt binnen in een tiebreak.

Bovy moest in de finale aan de bak tegen het tweede reekshoofd Harry Wendelken (ITF-347) die onze landgenoot Theo Vandeweghe (ITF-456) had verslaan. In een spannende eerste set was onze landgenoot met 7-5 de sterkste. Daarna ontbond hij zijn duivels en vloog hij naar 6-0. Het is de eerste juniorentitel voor de 17-jarige Bovy.

In het dubbelspel greep Bovy naast de titel. In de finale verloor hij in een Belgisch duo met Vandeweghe van een Canadees-Zweeds duo.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.