Home » ITF » Bovy zet scheve situatie recht en gaat naar finale Minsk

Bovy zet scheve situatie recht en gaat naar finale Minsk

Op het ITF-toernooi van Minsk (Wit-Rusland, $ 15 000) heeft Margaux Bovy (WTA-656) de finale bereikt. Ze knokte zich voorbij een thuisspeelster en won in drie sets.

Bovy nam het in de halve finale op tegen de Wit-Russische Shalimar Talbi (WTA-663). De Belgische moest knokken in de openingsset en haalde tot drie keer toe een break achterstand op. Ze kon in extremis de openingsset binnenhalen met 7-5.

De tweede set was een klein drama voor Bovy die al gauw tegen een 0-5 achterstand aankeek. De wedstrijd werd toen een hele tijd onderbroken door regen. Na de onderbreking kon Bovy de eer redden door haar tegenstandster terug te breaken maar ze moest de set vergeten.

Spannend slot

Bovy nam een vliegende start in de beslissende manche en kwam op een 3-0 en dubbele break voorsprong. Talbi haalde één break achterstand op en de Belgische leek stand te houden. In het achtste spelletje gaf Bovy die break voorsprong echter uit handen en de wedstrijd lag weer helemaal open.

De Belgische won echter de volgende twee felbevochten spelletjes en knokte zich naar de tweede finale uit haar carrière. Het werd 7-5, 1-6 en 6-4 na 2 uur en 15 minuten wedstrijd. Bovy speelt zaterdag de finale tegen een andere thuisspeelster Katyarina Paulenka (WTA-919). De Belgische kan haar eerste titel op het profcircuit winnen.

Ze staat later op de dag ook nog in de finale van het dubbelspel. Bovy (WTA D-871) speelt aan de zijde van Angelina Zhuravleva (WTA D-757) tegen de eerste reekshoofden Ipek Oz (WTA D-466) en Melis Sezer (WTA D-432).