Home » Geen categorie » Briljante Goffin stunt in Monte Carlo

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

David Goffin (ATP-13) heeft voor een stunt gezorgd op het ATP-toernooi van Monte Carlo (Monaco, € 4 273 775). In de kwartfinale versloeg hij voor het eerst in zijn carrière de Serviër Novak Djokovic (ATP-2) in drie sets.

Goffin was al een hele week prima op dreef in Monte Carlo. Tegen Djokovic ging hij als een speer van start en won hij de eerste set met 6-2. In de tweede set kregen we echter een ander beeld, de Serviër schakelde een versnelling hoger terwijl de foutenlast bij Goffin opliep. De tweede set ging met 3-6 naar Djokovic.

In de derde set was het opnieuw Djokovic die het voortouw nam. Goffin maakte de vroege break echter ongedaan en zette de Serviër steeds onder druk op zijn opslagspelletje. Bij 6-5 moest Djokovic serveren om in de wedstrijd te blijven, in een erg lange game met knappe rallies benutte Goffin zijn vijfde matchpunt. Na 2 uur en 37 minuten stond de 6-2 3-6 en 7-5 eindstand op het scorebord. Voor Goffin is het de eerste zege tegen Djokovic, na vijf eerdere nederlagen, en wellicht de mooiste overwinning uit zijn carrière tot dusver.

Op zaterdag strijdt Goffin voor een plek in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Rafael Nadal (ATP-7) en Diego Schwartzman (ATP-41). De andere halve finale gaat tussen Albert Ramos-Vinolas (ATP-24) en Lucas Pouille (ATP-17).