Tennisplaza

Cagnina vlotjes naar tweede ronde in Glasgow

Julien Cagnina - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Julien Cagnina (ITF-417) is zijn eerste toernooi van 2016 goed begonnen. Hij plaatste zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van het Futures-toernooi van Groot-Brittannië ($10 000, Glasgow).

De 21-jarige Luikenaar speelde eind oktober zijn laatste officiële toernooi van het jaar. Het nieuwe tennisseizoen trapt hij nu af op de Aegon GB Pro-Series in Glasgow. Op dit Schotse kampioenschap stond Cagnina rechtstreeks op de hoofdtabel.

In de eerste ronde nam hij het op tegen de Poolse Andriej Kapas (ITF-443). De twee keken elkaar nooit eerder in de ogen. Beide jongemannen zijn aan elkaar gewaagd in de eerste set. Uiteindelijk is het Cagnina die de tie break met 7-5 naar zich toe weet te trekken. Voor Kapas, die vijf jaar ouder is dan onze landgenoot, lijkt de tweede set er net te veel aan. Met 6-1 walst Cagnina over de Pool en bemachtigt zo een ticket voor de tweede ronde.

Daarin neemt hij het op tegen het tweede reekshoofd, Maxime Teixeira (ITF-333) uit Frankrijk. Het wordt hun eerste onderling e duel. In het dubbelspel treedt Cagnina aan met de Nederlander Scott Griekspoor (ITF-D 809), die gecoacht wordt door niemand minder dan Kristof Vliegen.