Home » Geen categorie » Challengertoernooi van Bergen zoekt 20 000 sponsors

Challengertoernooi van Bergen zoekt 20 000 sponsors

Challengertoernooi van Bergen zoekt 20 000 sponsors

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Ethias Trophy in Bergen is niet meer. Ethias besloot om het toernooi in Bergen niet langer te sponsoren, en dus moet toernooidirectrice Dominique Monami samen met haar team op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Het Challengertoernooi van Bergen is erg geliefd bij spelers en publiek en werd tweemaal verkozen tot “beste challengertoernooi van het jaar.” Het afhaken van de hoofdsponsor is een grote klap, maar het team achter het toernooi hoopt om het nodige geld bij elkaar te krijgen om het evenement toch door te laten gaan.

Voor een toernooi als dat van Bergen is op zijn minst 800 000 euro nodig, dit kan oplopen tot 1 miljoen euro in een jaar wanneer er bijkomende investeringen nodig zijn. De inbreng van Ethias bedroeg ongeveer een kwart van dit bedrag.

Crowdfunding

Crowdfunding wordt bekeken als één van de mogelijke pistes. De afhankelijkheid van één sponsor is erg risicovol, daarom is het beter om 20 000 sponsors te hebben. Als 20 000 supporters elk 10 euro donneren in ruil voor een toegangsticket, dan kan het toernooi gered worden. Begint maart wil de organisatie meer details bekend maken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws