Home » Geen categorie » Cilic en Sock mogen inpakken in Indian Wells

Cilic en Sock mogen inpakken in Indian Wells

Op het ATP-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $ 8 909 960) hebben Marin Cilic (ATP-3) en Jack Sock (ATP-10) de derde ronde niet overleefd. Slechts drie van de top acht spelers kon de vierde ronde bereiken.

Net als in de het vrouwentoernooi, mocht ook de bij de mannen het tweede reekshoofd afgelopen nacht de koffers pakken. Cilic ging in de derde ronde onderuit tegen een geïnspireerde Philipp Kohlschreiber (ATP-37). De 34-jarige Duitser kon voor de zevende keer in elf ontmoetingen de zege binnenhalen tegen de Kroaat. Kohlschreiber won met 6-4 en 6-4 na 1 uur en 23 minuten.

In de volgende ronde ontmoet hij Pierre-Hugues Herbert (ATP-93) die doorstootte na de opgave van Gaël Monfils (ATP-42). De 31-jarige Fransman gooide de handdoek in de ring bij een 2-6, 1-3 stand. Dit moet een teleurstelling zijn voor Monfils die al een tijdje last heeft van blessures.

De tweede verrassing van de dag kwam op naam van Feliciano Lopez (ATP-32). De ondertussen 36-jarige Spanjaard was in een marathonpartij de betere van Sock. Lopez haalde het met 7-6 (6), 4-6, 6-4 na 2 uur en 25 minuten. Hij neem het in de vierde ronde op tegen een andere Amerikaan: Sam Querrey (ATP-21). Hij maakte een einde aan het sprookje van de Indiër Yuki Bhambri (ATP-110) maar had daarvoor ook meer dan twee uur tennis nodig. Het werd 6-7 (4), 6-4 en 6-4 voor Querrey.

Milos Raonic (ATP-38) heeft ook terug wat wedstrijden in de benen. De Canadees, die lange tijd last had van blessureleed, won met 7-5, 4-6 en 6-2 van Joao Sousa (ATP-85). Hij speelt in de vierde ronde tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-102) die met 7-6 (5) en 6-4 won van Dudi Sela (ATP-97) uit Israel.

Er staat ten minste één Argentijn in de kwartfinale. Juan Martin del Potro (ATP-8) en Leonardo Mayer (ATP-47) wonnen immers hun partij in de derde ronde en ontmoeten elkaar in de achtste finale. Del Potro nam afstand van David Ferrer (ATP-33) met 6-4 en 7-6 (3). De boomlange Argentijn was oppermachtig op zijn eigen opslag en liet slechts een handvol punten liggen in zijn service games. Mayer kon winnen van de Japanner Taro Daniel (ATP-109) met 6-4 en 6-1.