Home » Exhibitie » Clijsters: “Dit zijn de twee belangrijkste lessen uit mijn carrière”

Clijsters: “Dit zijn de twee belangrijkste lessen uit mijn carrière”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters gooit momenteel hoge ogen op de World TeamTennis. De Belgische walst over haar tegenstandsters en is the talk of the town in West Virginia.

Clijsters kan – uiteraard – terugvallen op een rugzak vol ervaring. Gevraagd naar de belangrijkste lessen die ze leerde uit haar twee voorgaande carrières is ze duidelijk: “Optimisme en geduld.”

“Optimisme is de juiste houding hebben om tegenslag en negatieve momenten het hoofd te bieden”, legt de Limburgse uit. “Het is belangrijk om positief te blijven en dan heb ik het niet alleen over tennis, maar over het leven in het algemeen.”

Geduld

Wat geduld betreft, heeft Clijsters een goede leermeester aan haar drie kinderen. “Op die manier leer je geduld te hebben. Het is een uitdaging, maar dat is het voor iedereen. Je moet kleine doelen stellen, zelfs al is het soms moeilijk om te voorspellen wat er komt.”

Door de coronacrisis moest de Limburgse ook op professioneel vlak noodgedwongen geduld uitoefenen. Na haar wedstrijden tegen Garbiñe Muguruza (Dubai) en Johanna Konta (Monterrey) werd de Tour stilgelegd. “De media vroeg me meermaals of ik wel wou doorgaan, maar het wil niet zeggen dat ik niet meer wil tennissen omdat er een pandemie is. Het is opnieuw een uitdaging, maar ik probeer altijd het positieve te zien in de situatie waarin ik zit. Dat is een belangrijke les.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS